Uz galveno lapu Jaunumi BMW ziņas BMW pasaulē
Redaktoru izvēle
BMW i4 uzkāpj uz konveijera
BMW i4 beidzot ir uz konveijera. Elektriskais sedans nesen tika prezentēts kā Concept i4 koncepts. Tagad auto beidzot ir nonācis līdz masveida ražošanai un
BMW M135i xDrive iepriecinās ar labāko šasiju
BMW m135 i x-drive ir slavenās M sērijas trešā paaudze, kas nesen tika plaši pārveidota. Auto ieguva jaunu dzinēju līniju, lielisku piekari, izplūdes sistēmu,
BMW M2 CS mainīts G-Power studijā
BMW koncerna sporta M sērija jau sen un stingri kļuvusi par ierastu lietu dažādos tūninga birojos un studijās, kuru dizaineri nenogurstoši uzlabo automašīnu

Vai ir vērts ietaupīt uz ziemas riepu iegādi?


Ziema ar straujiem soļiem jau tuvojas un lai gan vēl ir saulains un pietiekami silts, drīz vien jau aukstais laiks aiz loga un citas ziemas pazīmes nozīmēs ne tikai apavu un mēteļa apmaiņu uz biezāka auduma variantu, bet arī katrai automašīnai nepieiešams iegādāties un apģērbt ziemas zābaciņus.  

 Riepas ir vienīgais punkts, kas savieno ceļa virsmu ar pašu auto un tāpēc ir ļoti svarīgi ka šie četri ripuļi pēc iespējas vairāk saskaras ar zemi. Latvijā ziemas riepas ir obligāta prasība no 1. decembra, taču bieži vien auto vadītāji pat vissezonas riepām neuztic ziemas braukšanu un labāk izvēlas ziemas riepas. 

 Ziemas riepas nav paredzētas tikai aizsnigušai pļavai, vai apledojušam ceļam. Protams, tās ir daudz efektīvākas šajos apstākļos, taču arī tādā vienkāršā parādībā, kā sals vissezonas riepām var izrādīties liktenīgs. Kvalitatīvas riepas ir galvenais, kas palīdz noturēt auto uz ceļa. Un prātīga braukšana, protams. 

 

Vai man tiešām vajadzīgas ziemas riepas? 

 

 Īsumā – jā. Un nē, nav vērts ietaupīt uz ziemas riepu iegādi. Lai gan pēdējo gadu laikā Latvijā ziemas ir bijušas gan bargākas, gan šķidras, Latvijā ziemas laikā ir redzami dažādi apstākļi uz ceļiem un blakus tiem. Bieži vien ceļi netiek notīrīti laikā un brīdī kad jābrauc uz darbu, ceļš vēl ir apsnidzis un nenokaisīts. Aukstās temperatūras nelielu ūdens daudzumu sasaldē un izveido ledus kārtu uz ceļa, kas ir viltīga un slidena. Šis rada ļoti bīstamas situācijas, kuras var izraisīt avārijas vai stresainu braucienu. 

 Protams, ja viss, kas ir nepieciešams ir tikai nobraukt pāris kilometrus no guļamrajona līdz centram, tad pilnīgi mierīgi var iztikt ar vissezonas riepām, taču, ja ir plānots doties ārpus pilsētas, vai plānojas braukt pa grants ceļiem, tad noteikti ieteicams izmantot ziemas riepas. 

 

Cik maksā ziemas riepas? 

 

 Ziemas riepas patiesībā nemaksā nemaz tik daudz. Ziemas riepas aptuveni izmaksā tik pat daudz cik jebkuras citas riepas. Riepas.lv pārstāvji piemin ka Latvijā bieži cilvēki atliek jaunu riepu iegādi un cer, ka ar vecām riepām vēl varēs nobraukt šo ziemas sezonu. Bet jāatcerās, ka riepas maksā daudz mazāk nekā jūsu auto vai dzīvība avārijas gadījumā. 

 

Cik ļoti ziemas riepas palīdz auto ar pilnpiedziņu? 

 

 Pilnpiedziņas automašīnām ir priekšroka zemākas saķeres brīžos, taču arī tiem ziemas riepas palīdz. Pilnpiedziņas auto ar ziemas riepām būs vēl labāka saķere un drošāka braukšana ziemas laikā, nekā ja tam būtu vasaras vai vissezonas riepas. 

 Pilnpiedziņas auto priekšrocības ziemā būs uzņemot ātrumu, taču bremzējot un pagriezienos diemžēl tas neko daudz palīdzēt nevarēs.   

Svarīgi ir arī uzmanīt kādā kvalitātē ir jūsu ziemas riepas. Ik pa laikam nepieciešams pārliecināties par spiedienu auto riepās un to, ka riepas nav cauras vai bojātas kā savādāk. 

 

Lai arī šajā ziemā nebūtu jauztraucas par to, vai policija pieķers un pārbaudīs protektora dziļumu vai par to, kā apturēt auto, kad būs jau par vēlu, uz ziemas riepām nevajag taupīt šos pāris desmitus eiro. Jūsu veselība un drošība un prāta miers noteikti par to pateiksies kad ziema reāli sāksies.  

http://fiatforum.lv/http://fiatforum.lv/



Dalies ar šo
13-10-2021, 14:14, Категория - LV / Bmw zinas
Похожие новости:
BMW - CSDD eksāmena auto, kas aizvedīs pie tiesībām 3 mēnešos
BMW - CSDD eksāmena auto, kas aizvedīs pie tiesībām 3 mēnešos
Saka, ka kājāmgājējs jau nevienu autovadītāju mācīt nedrīkst - jāsēž vien klusu, jāapvalda aizkaitinājums un pacietīgi jāpieņem šoferīša
Test drive jauno BMW X3 xDrive30e
Test drive jauno BMW X3 xDrive30e
Jaunais BMW X3 xDrive30e ir trešais lielākais sporta auto (SAV) pašreizējā zīmola modeļa klāstā, kam ir hibrīda transmisija.
Spiegu fotogrāfijas no BMW rūpnīcas: pamanīts jauns modelis
Spiegu fotogrāfijas no BMW rūpnīcas: pamanīts jauns modelis
Septembrī 2019. gada Frankfurtes autoizstādē BMW šokēja savus fanus, atverot automašīnu, kuras restes pārsniedza cerētās lieluma robežas. Modeļa
Iemesls, ka Mercedes, BMW un Volkswagen tika uzlikts naudas sods 100 miljonu euro apmērā
Iemesls, ka Mercedes, BMW un Volkswagen tika uzlikts naudas sods 100 miljonu euro apmērā
Mercedes, BMW un Volkswagen tika uzlikti naudas sodi 100 miljonu eiro apmērā. Tādējādi Vācijas valsts pretmonopola iestāde soda naudas autoražotājiem
Elektriskais apvidus auto BMW iX3
Elektriskais apvidus auto BMW iX3
BMW iX3 nonāks pārdošanā 2020. gadā ar BMW eDrive tehnoloģiju piektajā paaudzē. Kopš 2021. gada šī pati tehnoloģija parādīs arī BMW iNEXT

Добавить комментарий!